به گزارش راهبرد معاصر، در حالی که پیش از این پزشکان مصرف روزانه آسپرین را برای بیماران توصیه می کردند، اما یافته های اخیر مصرف مرتب آسپرین را خیلی توصیه نمی کنند.
آسپرین یکی از داروهای شناخته شده در دنیاست که هم به عنوان مسکن برای رفع درد و هم برای جلوگیری از مشکلات قلبی و عروقی و ایجاد انعقاد خون استفاده می شود. اما به تازگی هشدارهایی نسبت به مصرف روزانه آن از سوی پزشکان اعلام شده است.
آسپرین در سال 1899 به عنوان نخستین مسکن و کاهنده تب در داروخانه ها فروخته شد. این دارو با غیرفعال کردن آنزیمی که کنترل کننده درد و تورم در بدن است، درد را تسکین داده و التهاب را کم می کند. آسپرین یک داروی غیراستروئیدی ضدالتهابی است.
پزشکان معمولا برای بیمارانی که دچار حمله و سکته قلبی شده اند آسپرین تجویز می کنند تا از بروز حمله یا سکته بعدی جلوگیری کنند. اما این دارو تنها در صورت تجویز پزشک باید به طور روزانه مصرف شود.
پیش تر عنوان شده بود که افراد به ویژه کسانی که در معرض بیماری های قلبی و عروقی قرار دارند روزانه آسپرین مصرف کنند تا از بروز بیماری های قلبی جلوگیری شود اما دستورالعمل ها تغییر کرده و محققان بر این باورند که مصرف روزانه این دارو می تواند خطر خونریزی های جدی را به ویژه در معده، روده و مغز افزایش دهد.
افراد بالای 60 سال مجاز به مصرف روزانه آسپرین نیستند و در این میان، افراد 40 تا 59 سال باید در موارد خاص و تنها با تجویز پزشک نسبت به مصرف روزانه این دارو اقدام کنند. به گزارش سیناپرس، اما اگر جزو افرادی هستید که مصرف روزنه آسپرین دارید، پیش از ایجاد تغییر در این روند حتما با پزشک معالج تان مشورت کنید.
آسپرین باعث تحریک شدن پوشش معده و ایجاد درد، زخم و خونریزی می شود. این احتمال خطر در افراد سالمند، افراد مبتلا به زخم های معده، کسانی که مشروبات الکلی مصرف می کنند و نیز افرادی که از رقیق کننده های خون استفاده می کنند، بیشتر وجود دارد.
متخصصان تأکید می کنند کودکان و نوجوانانی که به تازگی مبتلا به آبله مرغان یا علائم آنفلوآنزا شده و بهبود یافته اند، نباید آسپرین مصرف کنند. مصرف این دارو در چنین شرایطی می تواند منجر به سندروم «ری» شود. این سندروم باعث ایجاد تورم در مغز و آسیب به کبد می شود. این دارو کودکان و نوجوانانی را که از عفونت های ویروسی بهبود یافته اند، درگیر می کند./رکنا